Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
komratk Świeża krew
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 2:15 am |
|
|
|
Witam!
Kupiłem sobie wersję drukowaną eBooka, ale doszedłem do wniosku, że chciałbym ją "upchnąć" (np. na allegro) Czy takie działanie jest dozwolone? Bo eBooka rzecz jasna sprzedać nie mogę , ale o wersjach drukowanych mowy nigdzie nie ma... Nie chcę tu nikomu podpaść więc wolę spytać  |
|
 |
|
|
Marek Buraczyński Maniak dyskusji
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 6:09 am |
|
|
|
Wersja drukowana to papierowy egzemplarz ebooka zrobiony do Twojego prywatnego użytku (dla Twojej wygody) i jeśli czegoś nie możesz sprzedać to jest to - moim zdaniem - papierowy egzemplarz bez elektronicznego odpowiednika. Natomiast jeśli kupiłeś ebooka, to staje się on Twoją własnością i masz prawo nim dysponować. W ramach tego prawa ja rozumiem także prawo do sprzedaży pod warunkiem połączenia przekazania wersji elektronicznej nowemu właścicielowi z przekazaniem mu lub zniszczeniem wersji papierowej oraz wszystkich sporządzonych na własny użytek kopii elektronicznych.
Innymi słowami - nie możesz czerpać zysków ze sprzedaży kopii zakupionego na własny użytek ebooka (tak jak nie możesz legalnie sprzedawać skserowanych książek), ale możesz sprzedać/przekazać prawo do użytkowania swojego unikalnego egzemplarza. _________________ CZAS NA ZMIANY
Prywatne: IBAN - SWIFT
Wykorzystaj maile - kurs |
|
 |
|
|
Mateusz Chlodnicki Administrator
|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 8:26 am |
|
|
|
To ja powiem inaczej - wersje drukowana MOZNA sprzedac, bo to tak jakby sprzedawac po prostu uzywana ksiazke.
Nie mozna sprzedawac tylko plikow, bo to juz kopiowanie. _________________ Pozdrawiam
Mateusz Chlodnicki |
|
 |
|
|
|