Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Sandy Świeża krew
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 3:47 pm |
|
|
|
Witajcie, z tego co już zauważyłam, po przeczytaniu kilku tutejszych wiadomości to nie jestem osamotniona w szukaniu pierwszej pomocy w korzystaniu z ZPP. Może problem zabrzmi głupio, ale nie bardzo rozumiem jak zakłada się pierwszy podstawowy link partnerski. Czy obojętne jest jaką nazwę się poda za głównym linkiem? i jaka powinna byc końcówka linku, php czy html? nie łapie tego z lekka, gdyż jestem jak chyba widać zupełnym laikiem i poszukuje kogoś chętnego do pomocy i stawianiu moich pierwszych kroków. Nie zależy mi na razie głównie na zarobku, jest to dalsza kwestia, moje zaangażowanie chciałabym naprawdę zacząć w pełni realizować a przy tym rozwijać swoją wiedzę. Byłabym wdzięczna KOMUS miłemu za poświęcenie mi kilku chwil. P.S.oczywiście przeczytałam podręcznik partnera,lecz nie ukrywam że się w tym gubię. Pozdrawiam ciepło wszystkich internautów  |
|
 |
|
|
Denwer455 Maniak dyskusji
|
|
 |
|
|
Marek Buraczyński Maniak dyskusji
|
|
 |
|
|
krzysztof.trybulski@gmail Maniak dyskusji
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 5:26 pm |
|
|
|
A ja deklaruję, że złożyłem już odpowiednią propozycję odpowiedniej osobie która może pomóc w rozwiązywaniu problemów o podobnej naturze  _________________ Pozdrawiam Serdecznie,
Krzysztof Trybulski
Największy w historii sekret sukcesu, bogactwa i dostatku! Przyciągnij sukces do swojego życiowego doświadczenia! |
|
 |
|
|
Sandy Świeża krew
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 5:28 pm |
|
|
|
Dziękuję Wam wszystkim za chęć pomocy, zapewne jeszcze nie raz skorzystam z ewentualnej porady:) Pozdrawiam gorąco... |
|
 |
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 5:31 pm |
|
|
|
Sandy, Pytaj o co tylko chcesz zawsze gdy potrzebujesz pomocy - ktoś Ci zawsze udzieli potrzebnych informacji  _________________ Pozdrawiam Serdecznie,
Krzysztof Trybulski
Największy w historii sekret sukcesu, bogactwa i dostatku! Przyciągnij sukces do swojego życiowego doświadczenia! |
|
 |
|
|
Sandy Świeża krew
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 6:35 pm |
|
|
|
Pytania rodzą się u źródła trudnych początków mam nadzieję że te trudy szybko da się pokonać i osiągnąć chociaż minimalny sukces, choćby ta swiadomość że się coś zrobiło w kierunku własnej satysfakcji zawodowej;) Ave... |
|
 |
|
|
Sandy Świeża krew
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 9:50 pm |
|
|
|
Hmm...jednak napadło mnie nurtujące pytanie...jak wysyłać/promować produkt drogą mailową, aby ominąć spamowania? Tak się złożyło, na moje nieszczęście, że coś namąciłam w mojej skrzynce pocztowej i wysłał mi sie jeden mail chyba do 100 osób, przez głupi niefart. Z czego znalazł się jeden 'mądry' i straszy zgłoszeniem na policje. Faktycznie jest się czego bać? co powinnam w takiej syt zrobić? wiem, że spam jest karalny, choć nie zrobiłam tego z premedytacją. Posiadam dużo spamu na poczcie lecz kasuje go na okrągło, możliwe że koń trojański (chyba, bo może to zwykły wirus) namieszał mi w poczcie. Może poradzicie mi coś na ten temat? Pozdrawiam... |
|
 |
|
|
k-lis Maniak dyskusji
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 9:58 pm |
|
|
|
Sandy napisał: |
Hmm...jednak napadło mnie nurtujące pytanie...jak wysyłać/promować produkt drogą mailową, aby ominąć spamowania? |
A to jest akurat bardzo proste -- wysyłać tylko listy do osób, które się na to zgodzą.
Z czego znalazł się jeden 'mądry' i straszy zgłoszeniem na policje. Faktycznie jest się czego bać? co powinnam w takiej syt zrobić? |
Przeprosić, wynagrodzić, wyjaśnić. _________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Lis
Chcesz zarabiać na blogu tak jak ja (na PP ZM i AdSense)? |
|
 |
|
|
Sandy Świeża krew
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 11:33 pm |
|
|
|
Ha, lecz nie wszyscy jednak są na tyle łagodni by dać sie 'ugłaskać', próbowałam tą metodą, ta osoba z ktorą miałam do czynienia nie popuści, trochę się tego obawiam. Nie chcę mieć do czynienia z policją ani karalnością... fakt, mój błąd, i zawiniłam, ale nie myslałam że istnieją jeszcze tak 'wredni' ludzie. Cóż, naważone piwo nalezy wypić, więc jutro wszystko się okaże:] Ave... |
|
 |
|
|
Sandy Świeża krew
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 11:35 pm |
|
|
|
A co do społeczności która zgadza się na dostawanie takich maili, nie mam pojęcia jak to zbadać moja lista adresowa jest bardzo uboga, co w konsekwencji doprowadza własnie do takich lub podobnych syt;) czy masz pomysł jak zdobyć więcej chętnych? ;> |
|
 |
|
|
Sandy Świeża krew
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 11:37 pm |
|
|
|
A jeszcze kolejny problem, to taki, że nie wiem od czego tak naprawdę mam się pierwsze zabrać za maile? za tworzenie własnej strony lub bloga? a może na zdobywaniu kontaktów? kurcze, pomóżcie... |
|
 |
|
|
Marek Buraczyński Maniak dyskusji
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 8:12 am |
|
|
|
Sandy: społeczność, która się zgadza na e-maile, to osoby, które podadzą Ci swój adres e-mail mając świadomość, że chcesz im wysyłać także reklamy. Musisz więc zaproponować im coś na tyle atrakcyjnego, aby chcieli to otrzymywać pomimo tego, że dostaną także reklamy.
Nie wysyłaj natomiast reklam na adresy, które masz w swojej książce adresowej, ale ich właścicieli nigdy nie pytałaś o taką zgodę, gdyż po otrzymaniu zgłoszenia, że spamujesz będę musiał usunąć Twoje konto w ZPP z powodu złamania naszego Regulaminu.
Co na początek? Proponuję bloga + budowanie własnej listy adresowej. Zamieszczaj na blogu jakieś informacje, a dodatkowe materiały udostępniaj osobom, które zapiszą się na listę. Stwórz bloga na temat , na którym się znasz - nawet jeśli miałaby to być "kuchnia wschodniochińska z wpływami afrokoreańskomongolskimi " - jeśli coś takiego istnieje i Ty się na tym znasz, buduj na blogu wizerunek eksperta w tej dziedzinie. Dzięki temu pozyskasz adresy, na które później będziesz mogła legalnie wysyłać reklamy. _________________ CZAS NA ZMIANY
Prywatne: IBAN - SWIFT
Wykorzystaj maile - kurs |
|
 |
|
|
k-lis Maniak dyskusji
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 8:52 am |
|
|
|
A co do społeczności która zgadza się na dostawanie takich maili, nie mam pojęcia jak to zbadać |
Marek Ci słusznie odpowiedział: trzeba zapytać. Jeśli masz adres człowieka, którego nie zapytałaś, czy życzy sobie otrzymywać reklamy, nie wolno Ci do niego reklam wysyłać.
moja lista adresowa jest bardzo uboga, co w konsekwencji doprowadza własnie do takich lub podobnych syt;) czy masz pomysł jak zdobyć więcej chętnych? ;> |
Tak, proponuję przeszukać Google.
http://www.google.pl/search?q=budowanie+listy+adresowej .
A jeszcze kolejny problem, to taki, że nie wiem od czego tak naprawdę mam się pierwsze zabrać |
Proponuję zacząć od przemyślenia, czy aby na pewno zarabianie w internecie jest dla Ciebie.
Nie oczekuj, że przyjdziesz tu na forum, zadasz masę pytań a ktoś Cię za rękę poprowadzi. _________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Lis
Chcesz zarabiać na blogu tak jak ja (na PP ZM i AdSense)? |
|
 |
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 9:52 am |
|
|
|
Z tego co się orientuję fakty są następujące:
- wysłałaś maila komuś bez jego zgody
- ta osoba nie chce sprawy rozwiązać polubownie i mówi, że zgłosi to do organów ścigania
więc nie przejmuj się tym. Są dwie możliwości: albo ta osoba lubi straszyć i nic nie robić i wówczas nie powinnaś z nią w ogóle rozmawiać na ten temat, albo ta osoba już postanowiła, że zgłosi sprawę do organów ścigania i nie zmieni zdania i w takiej sytuacji również nie powinnaś z nią rozmawiać (to Ci nic nie da). Tak czy inaczej powinnaś czekać grzecznie na rozwój wydarzeń, zamiast gościa bombardować wiadomościami z których 'prawdopodobnie' nie wynika nic oprócz tego, że nie chcesz mieć nic wspólnego z policją ani z sądem.
Co do początków to odpowiedział Ci Marek: załóż bloga i rozdawaj za darmo coś, za co inni biorą pieniądze (oczywiście legalnie) albo załóż taką stronę jak e-sukces.com.pl _________________ Pozdrawiam Serdecznie,
Krzysztof Trybulski
|
 |
|
|
|