|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Biedronka Gość
|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 6:14 pm |
|
|
|
Witam. Mam jedno pytanie. Czy jak już się zarejstruje i będę postępować ze wskazówkami, a mimo to nie będę miała chętnych Czy będą jakieś niemiłe dla mnie konsekwencje. Czy jest jakaś presja czasowa.? Czy po prostu na zasadzie: Nic nie zrobisz -nie zarobisz i już , ale jak ci się uda, to wtedy będzie prowizja . Co do umowy o dzieło, czy moje dochody ewentualne będą wliczane do podatku diochodowego US Dziękuję za info.  |
|
 |
|
|
Cinek Maniak dyskusji
|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 6:21 pm |
|
|
|
Ciekawe czy jeśli odpiszę pierwszy to dostanie zawału
Nie Biedronko, nikt Cię nie będzie naciskał chyba, że ładnie poprosisz i jesteś pełnoletnia to możemy porozmawiać na temat uciskania
Jeśli nic nie zrobisz to po prostu nie zarobisz
TAK Twoje dochody musisz uwzględnić w rozliczeniu z US a Złote Myśli dostarczą Ci raz na rok ee PIT-któryśtam abyś mogła się rozliczyć. Oczywiście możesz się zarejestrować na tatę, mamę, dzieci (jeśli masz) albo firmę męża (jeśli masz) i również nikt nie będzie Cię z tego powodu nękał
Swoją drogą: Czy ktoś gdzieś kiedyś się spotkał z "karą za brak dochodów" ??  |
|
 |
|
|
pawed Stały bywalec
|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 6:34 pm |
|
|
|
Oczywiście, jeśli byłbyś przedstawicielem handlowym lub agentem ubezpieczeniowym (to działa jak PP więc nie, że schodzę z tematu) - za brak obrotu w niektórych wypadkach wyleciałbyś z pracy (w innych po prostu nie zarabiasz).
Teoretycznie w niektórych PP (nie spotkałem się z żadnym polskim) można wylecieć za brak dochodów.
Biedronka - o ile wiem - niemiłe dla Ciebie konsekwencje w tym PP mogą być wynikiem jedynie niewłaściwych działań, tj. np. SPAM.
W każdym innym wypadku Twoje działanie to przede wszystkim plus dla Ciebie, gdyż każde próba Twojej reklamy (która nie koniecznie jest sukcesywna) to większe prawdopodobieństwo, że zarobisz. Tracisz nic. _________________ Pozdrawiam,
Paweł http://ComputerSun.pl
Nowinki technologiczne: http://www.infosek.pl |
|
 |
|
|
rewelacja Maniak dyskusji
|
|
 |
|
|