Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Maddalen Obserwator
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 11:48 am |
|
|
|
Witam,
Prowadzę portal internetowy poświęcony tematyce Unii Europejskiej. Czy umieszczenie linka partnera (oczywiście w ramach PP)- stojącego wysoko w wyszukiwarkach - na stronie głównej portalu wpływa na jego pozycjonowanie?
Z góry dziękuje za odpowiedzi (jeśli takowe będą
Pozdrawiam _________________ Wzbogacając siebie, wzbogacasz Europę
www.europae.pl |
|
 |
|
|
lech Maniak dyskusji
|
|
 |
|
|
Maddalen Obserwator
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 12:39 pm |
|
|
|
Dokładnie o to chodzi:)
Zapytałam, ponieważ mój znajomy zrobił kiedyś bardzo prostą stronkę... właściwie nic na niej nie było... umieścił baner Allegro (w ramach PP)i pod kilkoma popularnymi hasłami pojawiała się w pierwszej piątce w Google. Oczywiście później spadła... Dodam, że nt. pozycjonowania mój znajomy nie ma żadnego pojęcia.
Dzięki za rozjaśnienie tej enigmatycznej - jeszcze przed chwila - kwestii;)
Pozdrawiam _________________ Wzbogacając siebie, wzbogacasz Europę
www.europae.pl |
|
 |
|
|
k-lis Maniak dyskusji
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 1:14 pm |
|
|
|
To, co opisałeś, to mógł być tzw. Fresh Site Bonus, czyli chwilowe wypchnięcie nowych serwisów wysoko w wyniki wyszukiwania. _________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Lis
Chcesz zarabiać na blogu tak jak ja (na PP ZM i AdSense)? |
|
 |
|
|
ARAS Maniak dyskusji
|
|
 |
|
|
precelik Maniak dyskusji
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 10:51 pm |
|
|
|
Kiedyś o czymś takim czytałem,nie pamietam gdzie. Ssam tego jednak nie powtierdzę.
W momencie gdy jest sytuacja w której na stronie nie masz żadnych linków wychodzących. Taka strona może mieć zgubny wpływ na pozycje... samolub w hiperłączach Pojawienie się choć jednego linku może w takim porzypadku przynieść jakieś korzyści. _________________ Z ZPP zarobiłem już 56384,83 zł zł - chcesz wiedzieć jak? odp na - http://pp.ministrona.pl/
Sieć pp - propartner |
|
 |
|
|
ArturK Obserwator
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 8:01 pm |
|
|
|
Z tego co zauważyłem na swoich stronach, nie ma to znaczenia, nie spowoduje na pewno trwałego skoku. Może być wręcz odwrotnie, przy dużej ilości linków wychodzących, strona może zostać potraktowana jako farma linków i polecieć w dół w Google jeśli nie całkiem wypaść z indeksu. |
|
 |
|
|
ARAS Maniak dyskusji
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 8:19 pm |
|
|
|
Linki wychodzące mają znaczenie. Można powiedzieć, że każdy link wychodzący to niejako podzielenie się swoją mocą z inną witryną. Tym samym nasza strona nieco się osłabia. Im mniej linków wychodzących tym lepiej. Skutek zatem nie jest na pewno taki jak zasugerował w podanym przykładzie Maddalen.
W Bingu linki wychodzące (rozsądna ilość) mogą działać delikatnie na plus, w Google raczej osłabiają stronę. _________________ Internetowy Marketing | Fortius - ponieważ siła jest w Tobie |
|
 |
|
|
|