Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Cinek Maniak dyskusji
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 1:37 pm |
|
|
|
kyus napisał: |
cinek kiedy mialem darmowe aliasy i tam byly podwojne heady i jakos google zaindeksowalo |
Czy my piszemy o tym samym? Ja o weryfikacji strony w narzędziach dla Webmasterów, Ty o zaindeksowaniu. |
|
 |
|
|
kyus Maniak dyskusji
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 3:12 pm |
|
|
|
J@rEk napisał: |
moja storna nie zaistnieje na wyszukiwarkach to nie mam szans na promowanie e-booków Złotych mysli. |
to sie nazywa zaindeksowanie strony przez google. chce byc w wyszukiwarce musi byc ona zaindeksowana.
a potrzebuje do tego meta tagow, jednak w pierwszej czesci head nie moze wstawic wiec poradzilem zeby gdziekolwiek dopisal
Cytat: |
<head>< ..meta tagi.. ></head> |
|
|
 |
|
|
Cinek Maniak dyskusji
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 3:26 pm |
|
|
|
Stan weryfikacji: NIE ZWERYFIKOWANA
Wykryliśmy, że Twój plik weryfikacji zwraca w nagłówku stan 404 (Nie znaleziono).
Narzedzie Google nie moze zweryfikowac wlasnosci mojej strony... help! |
Ty o metatagach ogólnie a on potrzebuje tutaj verify-v1 w pierwszym nagłówku przed pierwszym body Title, tagi desc, keywords i inne ma poprawne, zajrzyj do wnęrza jego strony. Widocznie kreator ładnie uzupełnił najpierw pytając o poszczególne wartości.
Nie doczytałeś całęgo wątku znowu?
J@rEk: obie odpowiedzi sa poprawne ale dotyczą dwóch różnych spraw Przeczytaj dokładnie wszystko co tu było napisane bo się pogubisz Niemniej jednak nie ucz się wstawiania podwójnych nagłówków i body bo sobie tylko zaszkodzisz Zostaw sobie takie cuda na kiedyś jak już będziesz potrafił poprawnie konstruować strony. |
|
 |
|
|
J@rEk Świeża krew
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 7:11 pm |
|
|
|
Weryfikacja wlasnosci potwierdzona (trzeba bylo umiescic plik wygenerowany przez google do katalogu public_html). Mam juz mozliwosc korzystania z narzedzi google ale nadal mojej strony nie ma w google (site:www.stepforward.o12.pl wyswietla ze nie znaleziono strony w statystykach indeksowania) moje nastepne pytanie: do czego sa mapy witryn i co mam wpisac po adresie mojej strony aby utworzyć mape witryny? |
|
 |
|
|
k-lis Maniak dyskusji
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 7:51 pm |
|
|
|
moje nastepne pytanie: do czego sa mapy witryn |
Służą do poinformowania Google'a o tym, jakie dokładnie podstrony wchodzą w skład witryny i w jakiej kolejności (ważności) robot powinien je zaindeksować.
co mam wpisac po adresie mojej strony aby utworzyć mape witryny? |
Nie wystarczy "coś wpisać" po adresie, trzeba zrobić mapę witryny ręcznie albo specjalnym programem. _________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Lis
Chcesz zarabiać na blogu tak jak ja (na PP ZM i AdSense)? |
|
 |
|
|
Cinek Maniak dyskusji
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 7:52 pm |
|
|
|
Weryfikacja wlasnosci potwierdzona (trzeba bylo umiescic plik wygenerowany przez google do katalogu public_html). |
Tak też można
ale nadal mojej strony nie ma w google (site:www.stepforward.o12.pl wyswietla ze nie znaleziono strony w statystykach indeksowania) |
Nie no cierpliwości Pojawi się za jakiś czas. Dzień, dwa, miesiąc, pół roku Niech Cię ktoś przy okazji podlinkuje - da linka do Twojej strony na swojej.
do czego sa mapy witryn i co mam wpisac po adresie mojej strony aby utworzyć mape witryny? |
Ale leniuch z Ciebie:
https://www.google.com/webmasters/tools/docs/pl/protocol.html
Naucz się szukać samemu  |
|
 |
|
|
|