Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Gosiak Obserwator
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 7:43 pm |
|
|
|
hejo wszystkim pewno kazdy z was wypelnil ten formulaz zgloszeniowy w ktorym trzeba bylo podac nip i urzad skarbowy i wlasnie tu jest moje pytanie czy jak podam swoj nip to urzad skarbowy bedzie sie ze mna rozliczal?? i jeszcze jedno mam 17 lat to chyba nie bede mogla podpisac umowy...i teraz sie wacham a moja mama nie podpisze napewno bo powie ze to bzdury..o i jeszcze jedno zarobiliscie cos??? aha ale to juz nie dotyczy tych spraw ....bo jak piszeo teraz to nie moge zrobic ''o'' z kreska i ''a''z ogonkiem dlaczego pomozcie... ;(  _________________ Tylko te drzwi pozostaną zamknięte, do których nie pukałeś |
|
 |
|
|
wujas Stały bywalec
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 7:55 pm |
|
|
|
umowe podpisac mozesz bylebys miała swój NIP , a jak nie masz NIP to biegnij jutro rano do US i sobie załatw NIP mozna miec od 16lat wiec nie powinno byc problemów... wtedy przy kazdej wyplacie ZM odprowadzaja do US skladke i na koniec roku sie rozliczasz z US... wiecej ci powiedzą bardziej wtajem,niczeni albo znajdziesz na forum  |
|
 |
|
|
Gosiak Obserwator
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 9:26 pm |
|
|
|
no dzikuje bardzo  mam swój NIP ..czyli jest dobrze dziekuje za odpowiedz   _________________ Tylko te drzwi pozostaną zamknięte, do których nie pukałeś |
|
 |
|
|
Marek Buraczyński Maniak dyskusji
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 9:42 pm |
|
|
|
Gosiak napisał: |
czy jak podam swoj nip to urzad skarbowy bedzie sie ze mna rozliczal?? |
Raczej w drugą stronę - Ty się będziesz rozliczać z US, ale nie w momencie, gdy podasz NIP, ale w chwili, gdy otrzymasz pierwszą wypłatę. Wypłata oznacza odprowadzenie przez Wydawnictwo do US podatku dochodowego, z którego będziesz musiała się rozliczyć (wypełnić PIT za rok, w którym będzie wypłata i uwzględnić w nim ten dochód).
Cytat: |
i jeszcze jedno mam 17 lat to chyba nie bede mogla podpisac umowy... |
Możesz - za zgodą Rodziców.
i teraz sie wacham a moja mama nie podpisze napewno bo powie ze to bzdury.. |
Jeśli Twoja Mama uważa, że to bzdury to może się nie dać Ci zgody. Brak umowy na początku współpracy nie oznacza jednak, że nie możesz się zarejestrować i zacząć zarabiać - za rok, gdy będziesz już pełnoletnia - podpiszesz umowę już bez konieczności otrzymania zgody Rodzica i wypłacimy Ci zarobki.
o i jeszcze jedno zarobiliscie cos???  |
Partnerzy zarobili dotychczas grubo ponad 400 tysięcy złotych.
aha ale to juz nie dotyczy tych spraw ....bo jak piszeo teraz to nie moge zrobic ''o'' z kreska i ''a''z ogonkiem dlaczego pomozcie... ;(  |
Nie wiem dlaczego - ja piszę z polskimi znakami i nie mam problemów z tym. Może chodzi o jakieś ustawienia przeglądarki? W skrypcie nie jest to zablokowane. _________________ CZAS NA ZMIANY
Prywatne: IBAN - SWIFT
Wykorzystaj maile - kurs |
|
 |
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 10:26 pm |
|
|
|
ojej jak fajnie odpowiedz na wszystko...kurcze ludziska kocham was  ... hehe ahaa ja tak zawracam glowe tymi pytaniami ale obiecuje ze to ostatnie czyli nie musze podpisywac umowy teraz (jak mama sie nie zgodzi) tylko za rok ..ale pienidze jakbym jakies zarobila to sa juz moje tylko ze za rok je otrzymam ....chyba jakos przezyje...dziekuje jeszcze raz...i dobranoc..heh  |
|
 |
|
|
Gosiak Obserwator
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 10:29 pm |
|
|
|
tam na górze to ja tylko zapomnialm sie zalogowac........ale ja jestem ciemna hahah . . _________________ Tylko te drzwi pozostaną zamknięte, do których nie pukałeś |
|
 |
|
|
Marek Buraczyński Maniak dyskusji
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 10:51 pm |
|
|
|
Anonymous napisał: |
czyli nie musze podpisywac umowy teraz (jak mama sie nie zgodzi) tylko za rok ..ale pienidze jakbym jakies zarobila to sa juz moje tylko ze za rok je otrzymam |
Nie musisz podpisywać umowy już teraz - możesz zrobić to za rok. Pieniądze (a dokładniej od strony formalnej: punkty, które są przeliczane na pieniądze) należą do właściciela konta. Po podpisaniu umowy z tą osobą i otrzymaniu rachunku do umowy wypłacamy pieniądze.
Tylko proszę - nie stosuj SPAM-u. Nie lubię odpisywać na maile osób, które spamowały i straciły przez to wszystko, co wcześniej zarobiły. _________________ CZAS NA ZMIANY
Prywatne: IBAN - SWIFT
Wykorzystaj maile - kurs |
|
 |
|
|
cangu Maniak dyskusji
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 3:31 pm |
|
|
|
Gosiak
aha ale to juz nie dotyczy tych spraw ....bo jak pisze o teraz to nie moge zrobic ''o'' z kreska i ''a''z ogonkiem dlaczego pomozcie... |
Wraz z literą przyciskaj klawisz "Alt" żeby pisać dużą literą przyciskasz klawisz "Shilt" I np. Jeśli chcesz napisać "Ś" - Przyciskasz jednocześnie klawisze: "Shilt" - "Alt" - "S" - Wtedy masz "Ś"
Wiem, co znaczy samodzielnie uczyć się wszystkiego od podstw
Jeżeli masz więcej do napisania z dużymi literami (byle nie za duże, to jest niemile widziane) możesz wcisnąć klawisz "Caps Lock" ale pamiętaj o wyłączeniu, bo np. hasła nie będą Ci się prawidłowo wpisywały. _________________ Na początek możesz zarobić aż 780 zł!
Opiekun Inwestora poleca:
Darmowy kurs e-learningowy IZFA |
|
 |
|
|
Cinek Maniak dyskusji
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 5:22 pm |
|
|
|
cangu napisał: |
Wiem, co znaczy samodzielnie uczyć się wszystkiego od podstw |
Na przykład samodzielnie uczyć się czytać. Zwłaszcza daty postów i nie odpowiadać na te sprzed dwóch lat dawno zakończonych. |
|
 |
|
|
cangu Maniak dyskusji
|
|
 |
|
|
elfgar Świeża krew
|