|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Dariusz J. Obserwator
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 10:42 pm |
|
|
|
Witam,
W temacie ebooków dopiero raczkuję, więc proszę o wybaczenie, jeśli zadam naiwne pytania.
Krótko - mam wartościowy produkt w postaci książki instruktażowej (sprawdzony za granicą na forach), który można sprzedawać w postaci ebooku w Polsce i za granicą (język angielski). Posiadam darmową stronę internetową.
Co mam zrobić, aby zacząć sprzedawać mój ebook ? Przekonwertować text/zdjęcia/rysunki na PDF ? jeżeli to pierwszy krok, to co dalej ?
Z góry dziękuję za pomoc. _________________ Dariusz |
|
 |
|
|
Marek Buraczyński Maniak dyskusji
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 7:33 am |
|
|
|
Dariusz J. napisał: |
Witam,
W temacie ebooków dopiero raczkuję, więc proszę o wybaczenie, jeśli zadam naiwne pytania.
Krótko - mam wartościowy produkt w postaci książki instruktażowej (sprawdzony za granicą na forach), który można sprzedawać w postaci ebooku w Polsce i za granicą (język angielski). Posiadam darmową stronę internetową.
Co mam zrobić, aby zacząć sprzedawać mój ebook ? Przekonwertować text/zdjęcia/rysunki na PDF ? jeżeli to pierwszy krok, to co dalej ?
Z góry dziękuję za pomoc. |
Sprzedawać samodzielnie tego ebooka możesz także w formie tekstowej - nie musi to być format PDF. Jeśli jesteś autorem tego ebooka, albo prawa autorskie do niego wygasły lub je odkupiłeś, wtedy po prostu zakładasz firmę, na stronie podajesz opis produktu i numer konta bankowego firmy, a ludziom, którzy zapłacą za produkt - wysyłasz plik.
Oczywiście pojawią się problemy:
- nielegalne kopie (pdf jest po to, aby przynajmniej częściowo przed nimi chronić),
- brak klientów,
- konieczność prowadzenia całej księgowości firmy nawet, gdy znajdziesz miesięcznie tylko jednego klienta
- itd.
Aby tego uniknąć możesz zrezygnować z samodzielnego wydania i sprzedawania takiej publikacji, a podpisać umowę np. z naszym Wydawnictwem na wydanie i dystrybucję ebooka, do którego masz odpowiednie prawa. Szczegóły współpracy:
http://www.zlotemysli.pl/autorzy.html _________________ CZAS NA ZMIANY
Prywatne: IBAN - SWIFT
Wykorzystaj maile - kurs |
|
 |
|
|
Dariusz J. Obserwator
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 8:22 pm |
|
|
|
Marku,
dziękuję za odpowiedzi. Postapiłem zgodnie z Twoimi wskazówkami.
Jeszcze tylko dwa pytania:
- czy zajmujecie się dystrybucją ebooków za granicą ?
- na czym polega Wasz system reklamowania ebooków w necie ?
Pozdrawiam _________________ Dariusz |
|
 |
|
|
Marek Buraczyński Maniak dyskusji
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 10:07 pm |
|
|
|
Dariusz J. napisał: |
- czy zajmujecie się dystrybucją ebooków za granicą ? |
Dla ebooków nie ma ograniczeń w postaci granic państw. Barierą może być tylko język (wydajemy po polsku) lub dostęp do płatności (tu jednak nie powinno być większych problemów, bo akceptujemy karty kredytowe).
Cytat: |
- na czym polega Wasz system reklamowania ebooków w necie ? |
Jesteś na tym forum, więc już znasz nasz Złoty Program Partnerski, ale nie wiem, czy wiesz, że największą sprzedaż generują nam właśnie Partnerzy. Jeśli zaś chodzi o sposoby reklamowania ebooków przez naszych Partnerów to ile osób tyle sposobów, więc tego się po prostu nie da opisać My co jakiś czas organizujemy różne akcje i promocje, ale informację o tych akcjach rozprzestrzeniają w sieci przede wszystkim Partnerzy. _________________ CZAS NA ZMIANY
Prywatne: IBAN - SWIFT
Wykorzystaj maile - kurs |
|
 |
|
|
|
|
|